Monday, August 17, 2009

Betul ke hartanah Bidang terhebat?

Sumber:www.drumah.com/betul-ke-hartanah-bidang-terhebat/592.html
Ada banyak kebaikan dalam menjadikan bidang hartanah sebagai pilihan pelaburan. Sebagai pelabur… matlamat utama kita disini adalah untuk mendapatkan wang lebih, bukan? Saban tahun sektor hartanah banyak menarik pelabur-pelabur dari pelbagai latar belakang. Tidak kiralah anda seorang doktor, jurutera, guru, malah pelajar juga boleh melakukannya. Jadi… Inilah masa terbaik untuk menceburi perniagaan bernilai bilion ringgit itu.


Walau sehebat mana pun perniagaan ini, Perniagaan ini bagaimanapun bukan untuk semua orang. Anda harus menjadi seorang yang bermotivasi tinggi untuk teruja belajar mengenai industri ini. Satu dari pelajaran terbaik ialah berkenaan pengecualian cukai yang boleh anda lakukan. Ya, betul! Apabila anda melabur dalam bidang hartanah, anda boleh dikecualikan dari faedah yang anda perlu bayar kepada pinjaman kewangan termasuklah bayaran kos senggaraan. Ini bermakna anda boleh melapurkan liabiliti-liabiliti ini sebagai aset dan membina ekuiti sementara nilai hartanah anda terus meningkat.

Ada banyak orang yang mahukan pengecualian ini tetapi sayangnya anda tidak layak jika anda tidak melabur dalam bidang hartanah.Ada banyak maklumat yang boleh anda pelajari dari internet. Terdapat juga kursus pelaburan yang anda boleh ambil. Sebaik menamatkan kursus sedemikian anda sudah mempunyai pengetahuan yang lengkap untuk menjalankan tugas anda. Lapuran cukai memang melecehkan. Anda mungkin mahu menggunakan perisian pelaburan hartanah yang boleh membantu anda mendapatkan lapuran terperinci mengenai hartanah anda.

Pelaburan memang perniagaan berisiko. Melabur dalam pasaran saham kerap berdepan dengan keadaan yang tidak menentu tetapi hartanah boleh diinsuranskan terhadap apa-apa sahaja peristiwa tidak menentu yang diluar kawalan anda. Ini adalah cara untuk melindungi ekuiti anda. Perisian pelaburan hartanah boleh membantu anda dalam situasi kewangan yang tidak stabil. Ia boleh memberi anda jangkaan tepat mengenai kelemahan hartanah anda jika pendapatan sewa berkurangan atau jika hartanah anda kosong untuk jangka masa yang lama.

Perkara yang paling menarik mengenai pelaburan dalam sektor ini adalah potensi pendapatan. Anda mempunyai kawalan penuh kepada pelaburan anda. Anda boleh menaikkan nilainya dengan menambah baik hartanah atau memasang kelengkapan baru. Jika anda serius dalam sektor ini, anda boleh mengikuti pelbagai blog pelaburan hartanah yang kaya dengan pelbagai panduan. Anda boleh menggunakannya untuk mengetahui pulangan di sesuatu lokasi dan harga pasaran. Selagi anda mengetahui semuanya yang anda perlu mengenai hartanah anda dan mempunyai alat kelengkapan untuk berjaya, anda boleh sama-sama meraih pulangan lumayan dalam perniagaan yang menguntungkan ini!

0 comments:

About This Blog

Was established since 20th Rejab 1430.
Just to educate myself.
`Sharing is Caring-The more you give,the more you get``

`Berhati-hatilah kamu dalam berhutang, sesungguhnya hutang itu mendatangkan kerisauan di malam hari dan menyebabkan kehinaan di siang hari.`-Riwayat al-Baihaqi


`We are often afraid to do things until we are sure we will do them well.Therefore we don`t do anything...`


Labels

Comments

Gold

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Silver

KLCI and Oil

CPO

FEEDJIT Live Traffic Feed

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP